Tuesday, 23 October 2012

EL MARINO ELKEN

assalamualaikum..

hari ni saya nak review pasal EL MARINO dari ELKEN.
mesti ade yang tertanya2 ape bende el marino ni kan?

El Marino.. Rahsia Kecantikan Awet Muda secara Semulajadi


Kesan-kesan penuaan- kedutan, kulit kering, warna kulit tidak sekata, kulit melandut- merupakan petanda penyusutan kandungan KOLAGEN dan ELASTIN dalam kulit kita.

Kolagen dan elastin merupakan protein yg membentuk struktur lapisan dalam kulit, membekalkan kulit ketegangan, keanjalan dan kelembapan yg memadai. 70% daripada tisu kulit kita terbentuk daripada kolagen.

Sejak usia 25 tahun, kandungan kolagen dalam kulit mula merosot pada kadar 1.5% setiap tahun. Pada usia 40 tahun, sintesis kolagen semula jadi kulit melambatkan sekurang2nya 30%, mengakibatkan penyusutan kolagen mengatasi penghasilannya.

Faktor tekanan luaran seperti UV, pencemaran, radikal bebas dan gaya hidup tidak sihat menyumbang kepada penghasilan enzim KOLAGENASE dan ELASTASE yg menguraikan struktur kolagen dan elastin dalam kulit, justeru mengakibatkan penuaan.

Oleh itu, kunci untuk mengatasi masalah penuaan adalah dengan menyekat penghasilan enzim berkenaan di samping menambah semula kehilangan kolagen.

Memperkenalkan El Marino, supplemen kulit dalaman canggih (nutrikosmetik) menawarkan fungsi sedemikian- selain menambah semula kolagen dan elastin yg hilang dalam kulit, ia turut menyekat aktiviti enzim yg menguraikan struktur kolagen dan elastin dalam kulit, di samping meningkatkan sintesis kolagen dan elastin daripada degradasinya.

Bina masa depan kulit anda dengan EL Marino, 3 aksi sasaran untuk kulit sempurna dari dalaman:

1. Menyekat enzim yg menguraikan struktur kolagen dan elastin kulit.

2. Mempertingkatkan sintesis kolagen dan elastin baru.

3. Menambah semula kolagen dan elastin yg hilang dalam dermis.


Terbukti dan teruji secara klinikal dengan wanita Asia*, selepas penggunaan 4 minggu:
100% mengalami pengurangan garisan halus dan kedutan.

85% mengalami peningkatan dalam kelicinan kulit.

78% mengalami peningkatan dalam penghidratan kulit.

52% mengalami pencerahan tompok gelap.

HARGA EL MARINO

El Marino (15 Uncang)

Retail Price:
WM- RM 118.00
EM- RM 120.00
Dealer Price:
WM- RM 99.00
EM- RM 102.00

El Marino (30 Uncang)

Retail Price:
WM- RM 223.00
EM- RM 228.00
Dealer Price:
WM- RM 188.00
EM- RM 193.00

hari ni genap seminggu saya guna produt ni. rase die takdelah tak sedap. rase macam jus. cuma dia tawar jelah. alhamdulillah, still lagi boleh minum sebab takde bau yang tak meyenangkan.  setakat ni saya nampak kulit saya kurang bersisik. terutama kat bahagian kaki. (sebelum ni bahaian kaki saya kering sgt dan nampak macam bersisik)

tak sabar nak tunggu perubahan2 lain! :) yelah, org kata bila nak masuk ke usia 25 tahun keatas, tanda2 penuan tu dah ada. jadi, kita kenalah amik langkah yang patut kan. :)

kalau nak beli, boleh je email kat bee4bya@gmail.com
saya sedia bantu awak2 semua. :)

No comments:

Post a Comment